Smart Home

Γεννήτριες πετρελαίου: Τι πρέπει να προσέξετε για να αγοράσετε την κατάλληλη

Οι γεννήτριες πετρελαίου είναι η ιδανική λύση για μια πληθώρα κτιρίων, από σπίτια και εξοχικά μέχρι επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχειακές μονάδες, όπου η πτώση ρεύματος μπορεί να είναι συχνό φαινόμενο. Με μια γεννήτρια, όχι μόνο επιτυγχάνουμε τη μέγιστη άνεση, ακόμα και αν δεν έχουμε ρεύμα για αρκετή ώρα, αλλά ταυτόχρονα αποφεύγουμε δυσάρεστες περιπτώσεις, όπως το να χαλάσουν τα τρόφιμα στο ψυγείο ή να παύσουν να λειτουργούν μηχανήματα απαραίτητης λειτουργίας.

Οι γεννήτριες πετρελαίου έχουν μια πληθώρα χαρακτηριστικών, τα οποία πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά τους, ώστε να επιλέξουμε την κατάλληλη για τη χρήση που θέλουμε.

Απαιτούμενη ισχύς

Το νούμερο ένα στοιχείο, στο οποίο πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερη προσοχή μας, είναι η απαιτούμενη ισχύς, για να λειτουργήσει η γεννήτρια. Το πόση είναι αυτή η ισχύς εξαρτάται από τις συσκευές, τις οποίες θέλουμε να συνδέσουμε στη γεννήτρια. Συνεπώς, θα πρέπει να προσέξετε τη μέγιστη απόδοση ισχύος της γεννήτριας, αφού πρώτα έχετε προσθέσει την ισχύ των συσκευών σας, όπως για παράδειγμα τις λάμπες, το ψυγείο, τις σόμπες κλπ. Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, επειδή πολλές συσκευές, για να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, απαιτούν μεγαλύτερη αρχική ισχύ, οπότε θα πρέπει να βρείτε την ισχύ εκκίνησής τους.

Θόρυβος

Όλες οι γεννήτριες πετρελαίου παράγουν συγκεκριμένα dB θορύβου, οπότε το θέμα είναι να βρούμε πόσα είναι αυτά και σε τι θόρυβο αντιστοιχούν στην καθημερινότητα. Αφού διαβάσετε στις οδηγίες τα παραγόμενα ντεσιμπέλ, καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι αυτός ο θόρυβος επιτρέπεται στην περιοχή, στην οποία βρίσκεστε, διαβάζοντας τη σχετική νομοθεσία. Επίσης, το πόσο έντονα ακούγεται ο θόρυβος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως αν γενικά ο περιβάλλων χώρος έχει ησυχία ή κι άλλο θόρυβο.

Κατανάλωση και τιμή

Φυσικά, ένα κριτήριο για την αγορά της γεννήτριας είναι η τιμή της, όμως αυτή δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνεται υπόψη μόνη της, αλλά σε συνδυασμό με την κατανάλωση καυσίμου. Η κατανάλωση της γεννήτριας σε πετρέλαιο υπολογίζεται ανά ώρα λειτουργίας και επηρεάζει το κόστος λειτουργίας, το οποίο θα πρέπει να συνυπολογίσετε μαζί με το κόστος αγοράς. Ταυτόχρονα, καλό είναι να δείτε στις προδιαγραφές και το μέγεθος του ντεπόζιτου, ώστε να υπολογίσετε ποιο θα είναι το αρχικό κόστος, για να γεμίσετε τη γεννήτρια με πετρέλαιο.

Δυνατότητα μετακίνησης

Όταν μιλάμε για γεννήτριες πετρελαίου για χρήση σε σπίτια και μικρά κτίρια, προφανώς δεν πρόκειται για κάποια μόνιμη εγκατάσταση, αλλά για φορητή γεννήτρια. Σε αυτή την περίπτωση, σας προτείνουμε να δώσετε μεγάλη σημασία στη δυνατότητα εύκολης μετακίνησης της γεννήτριας, ώστε να μπορείτε να τη μεταφέρετε άνετα από χώρο σε χώρο. Σε αυτό, παίζουν ρόλο οι διαστάσεις και το βάρος της, καθώς και το αν έχει ροδάκια για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Technological

Recent Posts

Ψυγεία-βιτρίνες για συντήρηση γλυκών: Πώς να πετύχετε την πιο αποδοτική παρουσίαση

Τα ψυγεία βιτρίνες για τη συντήρηση των γλυκών αποτελούν το επίκεντρο του ζαχαροπλαστείου σας, επιτελώντας…

2 έτη ago

Να επιλέξω πλυντήριο πιάτων επαγγελματικό χαμηλής ή υψηλής θερμοκρασίας;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Καμία κουζίνα επιχείρησης δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς επαγγελματικό…

3 έτη ago

Ζυγαριές επαγγελματικές: Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη για κάθε ανάγκη

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε ζυγαριές επαγγελματικές, οπότε το να επιλέξετε την κατάλληλη για τις…

3 έτη ago

Ζυγαριές επαγγελματικές: Πώς γίνεται η ζύγιση σε βιομηχανικά περιβάλλοντα

Οι ζυγαριές επαγγελματικές ή οικιακές έχουν ως λειτουργία να μετρούν το βάρος ενός αντικειμένου. Και…

3 έτη ago

Επαγγελματικός εξοπλισμός καταστημάτων: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα σας επιχείρηση

Είστε νέος επιχειρηματίας ή σκέφτεστε να ανοίξετε μια επιχείρηση στην εστίαση; Αυτή η αποστολή ενδεχομένως…

3 έτη ago

Πως να αποφύγετε την επισκευή κλιματιστικού με σωστή συντήρηση

Για να κρατήσουμε το χώρο μας στη σωστή θερμοκρασία άμεσα και γρήγορα συνηθίζουμε πια να…

3 έτη ago