Smart Business

Ζυγαριές επαγγελματικές: Πώς γίνεται η ζύγιση σε βιομηχανικά περιβάλλοντα

Οι ζυγαριές επαγγελματικές ή οικιακές έχουν ως λειτουργία να μετρούν το βάρος ενός αντικειμένου. Και εδώ τελειώνουν τα κοινά τους χαρακτηριστικά, καθώς έχουν μεταξύ τους ουσιώδεις διαφορές. Συγκεκριμένα, οι επαγγελματικές ζυγαριές στηρίζονται στα χαρακτηριστικά της απόλυτης ακρίβειας και της δυνατότητας ζύγισης πολλών διαφορετικών φορτίων σε αντίθεση με τις οικιακές, στις οποίες το ζητούμενο είναι η ευκολία παρά την πολλές φορές κατά προσέγγιση μέτρηση.

Οι ζυγαριές που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανική παραγωγή έχουν το χαρακτηριστικό ότι απαιτούν μεγάλη δυναμικότητα, ώστε να μπορούν να ζυγίσουν μεγάλα φορτία που έχουν βάρος αρκετούς τόνους. Πολλές φορές, τα φορτία αυτά ζυγίζονται μέσω της ζύγισης των οχημάτων που τα μεταφέρουν, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να φορτωθούν και να ξεφορτωθούν πάνω από μία φορά. Η ζύγιση των οχημάτων και η ανεύρεση του καθαρού βάρους του φορτίου επιτυγχάνεται με τις γεφυροπλάστιγγες που αποτελούν είδος των επαγγελματικών ζυγαριών.

Τι είναι οι γεφυροπλάστιγγες

Οι γεφυροπλάστιγγες χρησιμεύουν για τη ζύγιση φορτίου πολλών τόνων, το οποίο είναι φορτωμένο σε φορτηγό, τρένο ή άλλο όχημα. Αποτελούνται από μια μεγάλη πλατφόρμα, στην οποία ανεβαίνει το όχημα μαζί με το φορτίου που μεταφέρει, για να ζυγιστεί.

Η ζυγαριά μετατρέπει την πίεση που ασκείται σε ηλεκτρικό σήμα βάρους και εκδίδει το ζυγολόγιο, όπου αναφέρεται το βάρος. Σε επόμενο στάδιο, ζυγίζεται το όχημα χωρίς το φορτίο, οπότε προκύπτει το απόβαρο που είναι το καθαρό βάρος του φορτίου.

Είδη γεφυροπλαστιγγών

Υπάρχουν πολλά διαφορετικά είδη γεφυροπλαστιγγών, ανάλογα με τη βιομηχανική εφαρμογή, το βάρος, τις καιρικές συνθήκες και το επιθυμητό επίπεδο αυτοματοποίησης.

Έτσι, υπάρχουν οι φορητές και σταθερές γεφυροπλάστιγγες, ενώ ανάλογα με το υλικό τους χωρίζονται σε μεταλλικές και σύμμεικτες. Οι καινούριες συσκευές είναι επίσης ψηφιακές, διαθέτοντας ηλεκτρονικό ενδείκτη ζύγισης, εκτυπωτή και μετατροπέα του ηλεκτρικού σήματος σε ψηφιακό. Έτσι, το αποτέλεσμα αποθηκεύεται αυτόματα στον υπολογιστή και προωθείται στα υπόλοιπα μηχανήματα της γραμμής παραγωγής, ώστε να επιτυγχάνεται πλήρης αυτοματοποίηση της διαδικασίας.

Σε ακραίες συνθήκες σε εξωτερικά περιβάλλοντα απαιτούνται θωρακισμένα ανοξείδωτα καλώδια για την προστασία της γεφυροπλάστιγγας από τη σκόνη, την υγρασία και τα τρωκτικά καθώς και αντισκωρική προστασία της μεταλλικής πλατφόρμας.

Βιομηχανικές εφαρμογές

Οι εφαρμογές της γεφυροπλάστιγγας στη βιομηχανική ζύγιση είναι πολλές και σημαντικές και μάλιστα σε διάφορους κλάδους τόσο της βιομηχανίας τροφίμων όσο και διαφόρων άλλων κλάδων, όπως π.χ. του κατασκευαστικού.

Χάρη στη λειτουργία αυτού του τύπου επαγγελματικής ζυγαριάς, καθίσταται δυνατό να ζυγιστούν χύδην αλλά και συσκευασμένα προϊόντα, τόσο σε υγρή όσο και σε στερεή μορφή, εύκολα και γρήγορα. Από τα πιο κλασικά παραδείγματα εφαρμογής της γεφυροπλάστιγγας είναι η ζύγιση του ελαιόλαδου, όπως έρχεται από το ελαιοτριβείο με το φορτηγό, ώστε στη συνέχεια να προωθηθεί στη γραμμή παραγωγής για συσκευασία και τυποποίηση.

Ευχαριστούμε την εταιρεία www.serkoararat.gr για τις χρήσιμες πληροφορίες.

Technological

Recent Posts

Ψυγεία-βιτρίνες για συντήρηση γλυκών: Πώς να πετύχετε την πιο αποδοτική παρουσίαση

Τα ψυγεία βιτρίνες για τη συντήρηση των γλυκών αποτελούν το επίκεντρο του ζαχαροπλαστείου σας, επιτελώντας…

2 έτη ago

Να επιλέξω πλυντήριο πιάτων επαγγελματικό χαμηλής ή υψηλής θερμοκρασίας;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Καμία κουζίνα επιχείρησης δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς επαγγελματικό…

3 έτη ago

Ζυγαριές επαγγελματικές: Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη για κάθε ανάγκη

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε ζυγαριές επαγγελματικές, οπότε το να επιλέξετε την κατάλληλη για τις…

3 έτη ago

Επαγγελματικός εξοπλισμός καταστημάτων: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα σας επιχείρηση

Είστε νέος επιχειρηματίας ή σκέφτεστε να ανοίξετε μια επιχείρηση στην εστίαση; Αυτή η αποστολή ενδεχομένως…

3 έτη ago

Πως να αποφύγετε την επισκευή κλιματιστικού με σωστή συντήρηση

Για να κρατήσουμε το χώρο μας στη σωστή θερμοκρασία άμεσα και γρήγορα συνηθίζουμε πια να…

3 έτη ago

Συστήματα αλουμινίου: Πώς να σας προστατεύσουν από την υγρασία και το κρύο

Τα συστήματα αλουμινίου αποτελούν τον σημαντικότερο φραγμό στην υγρασία, καθώς διαθέτουν το υψηλότερο επίπεδο μόνωσης.…

3 έτη ago