Smart Home

Πως να αποφύγετε την επισκευή κλιματιστικού με σωστή συντήρηση

Για να κρατήσουμε το χώρο μας στη σωστή θερμοκρασία άμεσα και γρήγορα συνηθίζουμε πια να χρησιμοποιούμε κλιματιστικά. Μας έχουν “λύσει τα χέρια” καθώς δεν κοστίζουν πολύ, ενω παράλληλα έχουμε αμέτρητες επιλογές σε τύπο αλλά και σχεδιασμό. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι πως πολύ γρήγορα ο χώρος μας πιάνει την επιθυμητή θερμοκρασία και να νιώσουμε άνετα. Η συχνή τους χρήση λόγω πρακτικότητας εγκυμονεί κινδύνους να παρουσιαστούν βλάβες. Παρακάτω θα δούμε πως μπορούμε να γλιτώσουμε την επισκευή κλιματιστικού με μερικά βήματα σωστής συντήρησης.

Σωστός καθαρισμός των φίλτρων

Το σωστό και τακτικό καθάρισμα στα φίλτρα του κλιματιστικού είναι το πιο απλό βήμα για τη σωστή συντήρησή του. Ακολουθώντας αυτή την τακτική μια φορά το μήνα θα γλιτώσουμε χρόνο για πιθανή επισκευή του κλιματιστικού. Το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να αφαιρέσουμε τη μάσκα και να βγάλουμε τα φίλτρα τραβώντας τα προς τα έξω. Έπειτα τα πλένουμε με κρύο νερό, χωρίς να βάλουμε σαπούνι ή κάποιο χημικό καθαριστικό. Τα αφήνουμε να στεγνώσουν πλήρως και τα επανατοποθετούμε προσεκτικά. 

Σχολαστικό καθάρισμα στις γρίλιες και τα πτερύγια

Αφού μπαίνουμε στη διαδικασία να καθαρίσουμε τα φίλτρα μπορούμε την ίδια στιγμή να φροντίσουμε τις γρίλιες και τα πτερύγια του κλιματιστικού. Μπορούμε να το κάνουμε αυτό όσο περιμένουμε να στεγνώνουν τα φίλτρα, για παράδειγμα. Με ένα μαλακό πανί ποτισμένο με λίγο νερό και ήπιο σαπούνι καθαρίζουμε τις γρίλιες και τα πτερύγια ώστε να αφαιρεθεί η σκόνη που έχει συσσωρευτεί. Με ένα καθαρό πανί έπειτα σκουπίζουμε κι έτσι εξασφαλίζουμε το να μην διοχετεύεται η σκόνη από τις γρίλιες στο χώρο μας.

Ο καθαρισμός του εναλλάκτη

Ο εναλλάκτης βρίσκεται στην εσωτερική μονάδα και είναι το κυρίως εξάρτημα του κλιματιστικού. Για να τον καθαρίσουμε θα πρέπει οπωσδήποτε να απευθυνθούμε σε κάποιο συνεργείο ή τεχνικό. Είναι απαραίτητο ο τεχνικός να γνωρίζει πως συντηρείται ή πως επισκευάζεται ένα κλιματιστικό. Αυτό γιατί απαιτείται έκχυση συγκεκριμένου καθαριστικού υγρού με πίεση από συγεκριμένο μηχάνημα. Πρέπει να θυμόμαστε να προγραμματίζουμε αυτή τη διαδικασία μία φορά το χρόνο, και να σημειώσουμε πως δεν έχει μεγάλο κόστος.

Δεν ξεχνάμε την εξωτερική μονάδα

Η εξωτερική μονάδα πλένεται εύκολα και άφοβα με το λάστιχο. Απλώς πρέπει να προσέχουμε να ρίχνουμε το νερό από πάνω προς τα κάτω, και φυσικά να μην το παρακάνουμε στο σημείο που υπάρχουν οι καλωδιώσεις.

Η σωστή συντήρηση μας γλιτώνει από έξοδα επισκευής

Με αυτά τα απλά βήματα μπορούμε να παρατείνουμε τον χρόνο ζωής των κλιματιστικών μας αρκετά εως πολύ. Σίγουρα ένα εξειδικευμένο συνεργείο κλιματιστικών μπορεί να μας βοηθήσει ακόμα περισσότερο, χωρίς να χρειαστεί να βάλουμε βαθιά το χέρι στην τσέπη. Πριν το καλοκαίρι ή τον χειμώνα φροντίζουμε να κάνουμε μια καλή συντήρηση με τη βοήθεια ενός ειδικού. Αν χρησιμοποιούμε τα κλιματιστικά πολύ συχνά (π.χ., επαγγελματικοί χώροι) η διαδικασία αυτή θα πρέπει να γίνεται συχνότερα. Χωρίς υπερβολές και χωρίς να είναι κάτι περίπλοκο λοιπόν μπορούμε να καθυστερήσουμε μια επισκευή κλιματιστικού.

Ευχαριστούμε την ομάδα του AttikaService365.gr για τις χρήσιμες πληροφορίες για την συντήρησω του κλιματιστικού.

Technological

Recent Posts

Ψυγεία-βιτρίνες για συντήρηση γλυκών: Πώς να πετύχετε την πιο αποδοτική παρουσίαση

Τα ψυγεία βιτρίνες για τη συντήρηση των γλυκών αποτελούν το επίκεντρο του ζαχαροπλαστείου σας, επιτελώντας…

2 έτη ago

Να επιλέξω πλυντήριο πιάτων επαγγελματικό χαμηλής ή υψηλής θερμοκρασίας;

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό. Καμία κουζίνα επιχείρησης δε μπορεί να λειτουργήσει χωρίς επαγγελματικό…

3 έτη ago

Ζυγαριές επαγγελματικές: Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη για κάθε ανάγκη

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε ζυγαριές επαγγελματικές, οπότε το να επιλέξετε την κατάλληλη για τις…

3 έτη ago

Ζυγαριές επαγγελματικές: Πώς γίνεται η ζύγιση σε βιομηχανικά περιβάλλοντα

Οι ζυγαριές επαγγελματικές ή οικιακές έχουν ως λειτουργία να μετρούν το βάρος ενός αντικειμένου. Και…

3 έτη ago

Επαγγελματικός εξοπλισμός καταστημάτων: Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα σας επιχείρηση

Είστε νέος επιχειρηματίας ή σκέφτεστε να ανοίξετε μια επιχείρηση στην εστίαση; Αυτή η αποστολή ενδεχομένως…

3 έτη ago

Συστήματα αλουμινίου: Πώς να σας προστατεύσουν από την υγρασία και το κρύο

Τα συστήματα αλουμινίου αποτελούν τον σημαντικότερο φραγμό στην υγρασία, καθώς διαθέτουν το υψηλότερο επίπεδο μόνωσης.…

3 έτη ago