Το πόσο πολύ χρειαζόμαστε ορισμένα εργαλεία στο σπίτι το καταλαβαίνουμε, όταν έρθει η ώρα να συναρμολογήσουμε ένα έπιπλο ή να επιδιορθώσουμε κάποια βλάβη. Μέχρι τότε, μπορεί να τα καταφέρναμε με το κλασικό σταυροκατσάβιδο και ένα σφυρί, όμως σε πιο πολύπλοκες εργασίες απαιτούνται εξειδικευμένα ηλεκτρικά εργαλεία χειρός, τα οποία μπορεί μεν να τα χρησιμοποιήσει ο καθένας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι εξίσου αποτελεσματικά, όπως τα επαγγελματικά εργαλεία. Τα καλά νέα, μάλιστα, είναι ότι με τα παρακάτω ηλεκτρικά εργαλεία χειρός μπορείτε να κάνετε σχεδόν όλες τις εργασίες που θα προκύψουν σε ένα σπίτι εύκολα, γρήγορα και κυρίως με ασφάλεια.

drapano

Δραπανοκατσάβιδο

Το δραπανοκατσάβιδο είναι ο βασιλιάς των ηλεκτρικών εργαλείων χειρός, ένα μικρό θαύμα που είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι. Με αυτό, μπορείτε να διανοίξετε τρύπες σε κάθε επιφάνεια, αλλά και να βιδώσετε βίδες σε ελάχιστα δευτερόλεπτα με μηδέν κόπο. Τα δραπανοκατσάβιδα είναι είτε ηλεκτρικά είτε επαναφορτιζόμενα με μπαταρία. Τα πρώτα έχουν το πλεονέκτημα ότι μπορούν να δουλεύουν για όσες ώρες θέλετε, όμως τα δεύτερα είναι πολύ πιο ευέλικτα, καθώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και στον κήπο. Επιπλέον, η μπαταρία τους διαρκεί πάνω από 5 ώρες και έχει διάρκεια ζωής 3-4 χρόνια.

polyergaleio

Πολυεργαλείο

Ένα ακόμα εργαλείο που πρέπει οπωσδήποτε να έχετε στην εργαλειοθήκη σας είναι το πολυεργαλείο, το οποίο κάνει αυτό ακριβώς που λέει το όνομά του: όλες τις βασικές δουλειές σε εργασίες κατασκευής εσωτερικών χώρων, όπως λείανση, τρίψιμο και κοπή διαφόρων επιφανειών. Αποτελείται από τη λαβή, η οποία πρέπει να είναι εργονομική, και την κεφαλή που αλλάζει ανάλογα με την εργασία που θέλετε να κάνετε. Στα βασικά του πλεονεκτήματα είναι ότι ολοκληρώνει πολύ γρήγορα κάθε task χωρίς να σηκώνει σύννεφο σκόνης.

sega

Σέγα

Η σέγα μπορεί να κόψει οποιαδήποτε επιφάνεια, είτε αυτή είναι ξύλο είτε μέταλλο, ενώ μπορεί ακόμη να χρησιμοποιηθεί και σε εργασίες κηπουρικής για κλάδεμα και κόψιμο κλαδιών. Οι ηλεκτρικές σέγες είναι βολικότερες από αυτές με μπαταρία, επειδή έχουν μεγαλύτερη ισχύ. Απλά, χρειάζεται προσοχή με τις κοπές, γιατί το ενδεχόμενο κάποιας ζημιάς, αν δεν έχετε συνηθίσει το πόσο απότομα κόβει η σέγα, είναι μεγάλο.

diskopriono

Δισκοπρίονο

Το δισκοπρίονο είναι το απαραίτητο ηλεκτρικό εργαλείο, για να κόβετε με ακρίβεια επιφάνειες που βρίσκονται σε στοίβες. Τα ηλεκτρικά δισκοπρίονα έχουν τη μεγαλύτερη ισχύ, όμως για λεπτά ξύλα πολύ επιβοηθητικά και ασφαλή είναι τα δισκοπρίονα με μπαταρία.

pistoli-thermokollisis

Πιστόλι θερμοκόλλησης

Το πιστόλι θερμοκόλλησης είναι το απόλυτο ηλεκτρικό εργαλείο χειρός του ερασιτέχνη. Δεν ενέχει κανέναν κίνδυνο και χρησιμεύει σε όλους, αφού μπορεί να δημιουργήσει πανεύκολα συνδέσεις σε συγκεκριμένα σημεία και να κολλήσει ακόμα και τις πιο δυσπρόσιτες επιφάνειες. Χρησιμοποιείται, για παράδειγμα, για την κόλληση καλωδίων στις άκρες των τοίχων, αλλά και για το κλείσιμο ρωγμών με σιλικόνη.

Αν θέλεις να πάρεις ιδέες για μερικά DIY εργασίες που μπορείς να κάνειςμε τα εργαλεία σου, δες το Video που ακολουθεί.