Είστε νέος επιχειρηματίας ή σκέφτεστε να ανοίξετε μια επιχείρηση στην εστίαση; Αυτή η αποστολή ενδεχομένως να μοιάζει βουνό, καθώς πιθανότατα δεν γνωρίζετε τίποτα για τον επαγγελματικό εξοπλισμό καταστημάτων που θα χρειαστείτε. Σε αυτό τον οδηγό θα δούμε τις βασικότερες κατηγορίες επαγγελματικού εξοπλισμού ώστε να κατευθυνθείτε  βήμα βήμα χωρίς άγχος και στρες!

Όποια κι αν είναι η νέα σας επιχείρηση, φούρνος, εστιατόριο, ψησταριά, ή καφετέρια, ο επαγγελματικός εξοπλισμός του καταστήματός σας είναι το Α και το Ω στην εξασφάλιση ποιοτικών υπηρεσιών και προϊόντων. Για παράδειγμα, όσο καλός κι αν είναι ο μάγειρας που απασχολείτε, αν δεν διαθέτει τον κατάλληλο εξοπλισμό δεν θα καταφέρει να μαγειρέψει κάτι νόστιμο! Ας δούμε παρακάτω τι πρέπει να λάβετε υπόψη:

Επαγγελματικός εξοπλισμός

  • Ανοξείδωτες κατασκευές: Οι inox κατασκευές είναι απαραίτητες στους χώρους μαζικής εστίασης, ώστε να καλύπτουν πλήρως κάθε κομμάτι που αφορά τη λειτουργικότητα της επιχείρησης. Οι απαιτήσεις είναι πολλές στην εστίαση, και αυτού του είδους οι κατασκευές έχουν κατασκευαστεί με γνώμονα κάθε είδους ανάγκες.
  • Επαγγελματικά ψυγεία: Είναι αδύνατον να είναι λειτουργική η επαγγελματική σας κουζίνα ή η επιχείρηση εστίασης που έχετε με συμβατικά ψυγεία! Τα επαγγελματικά ψυγεία ανταποκρίνονται στις προσδοκίες και τις υψηλές απαιτήσεις.
  • Εξοπλισμός κουζίνας: Κάθε σεφ ή μάγειρας πρέπει να έχει στη διάθεσή του μια επαγγελματική κουζίνα ώστε να φέρει εις πέρας την κάθε μαγειρική αποστολή που έχει αναλάβει. Διευκολύνετε το έργο του με τον σωστό επαγγελματικό εξοπλισμό κουζίνας.
  • Εξοπλισμός καφετέριας – μπαρ: Πλέον, η παραγωγή του καφέ, αλλά και του ποτού, έχει πάει σε άλλο επίπεδο. Οι μπαρίστα και mixologists επιβάλλεται να έχουν στα χέρια τους τον σωστό εξοπλισμό ώστε να εξυπηρετήσουν στην εντέλεια τους πελάτες της καφετέριας ή του μπαρ με κορυφαία προϊόντα. 
  • Επεξεργασία τροφίμων: Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα που είναι απαραίτητα για την επεξεργασία τροφίμων, όπως μίξερ, μπλέντερ και κρεατομηχανές. Είναι εξίσου σημαντικά όσο και ο ογκώδης εξοπλισμός της κουζίνας.
  • Εξαερισμός, θέρμανση και κλιματισμός χώρου: Τόσο για τους εργαζόμενους στην επιχείρησή σας, τους πελάτες, αλλά και τη συντήρηση των προϊόντων σας, μη τσιγκουνευτείτε στο συγκεκριμένο ζήτημα. Έτσι θα κάνετε τη διαφορά!
  • Φούρνοι: Είτε ηλεκτρικοί, ή αερίου, είναι εξίσου σημαντικοί με τον υπόλοιπο εξοπλισμό της κουζίνας σας ή του αρτοποιείου. Δείτε ποιοι ταιριάζουν στη φιλοσοφία και τις ανάγκες της επιχείρησής σας και επενδύστε άφοβα.
  • Επαγγελματικά πλυντήρια πιάτων: Η καθαριότητα των σκευών που χρησιμοποιούν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πελάτες της επιχείρησή σας είναι υψίστης σημασίας, και δεν πρέπει να παραβλέπεται. Πόσες φορές έχετε βρει βρώμικα σκεύη ως πελάτης και έχετε δυσφορήσει; Μην επιτρέψετε να συμβεί το ίδιο στους πελάτες σας επιλέγοντας το σωστό επαγγελματικό πλυντήριο πιάτων.