Η εταιρεία Pininfarina είναι λίγο πολύ γνωστή σε όλους, ιδιαίτερα στους λάτρεις της ιταλικής οδήγησης. Είναι η σχεδιαστική εταιρεία που έχει συνεργαστεί με πολλές ιταλικές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Fiat, η Alfa Romeo, η Lancia και φυσικά η Maserati και η Ferrari. Το αξεπέραστο στυλ της, οι πρωτοποριακές γραμμές της και η υψηλή αισθητική ακόμα και στην παραμικρή λεπτομέρεια είναι μερικά από τα κορυφαία χαρακτηριστικά της που λατρεύουν οι οπαδοί της. Και επειδή το μαγικό άγγιγμα που ομορφαίνει κάθε τι δεν ήταν δυνατό να μείνει μόνο στα αυτοκίνητα, η Pininfarina έχει συνεργαστεί τα τελευταία χρόνια με διάφορα άλλα brands σε διάφορους τομείς, όπως οι κουζίνες Snaidero.

Το άνοιγμα της Pininfarina και σε άλλους κλάδους πέρα των αυτοκινήτων ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 με το σχεδιασμό τρένων, σκαφών και αεροπλάνων. Το 1986, ιδρύθηκε η Pininfarina Extra, η οποία ασχολείται με την εσωτερική διακόσμηση και την αρχιτεκτονική, μεταλαμπαδεύοντας τις εμπνευσμένες δημιουργίες της στον ιερότερο χώρο κάθε ανθρώπου, το σπίτι του. Ένα κλασικό παράδειγμα μιας λαμπρής συνεργασίας είναι αυτή με τη Snaidero, ενός από τα γνωστότερα brands στις ιταλικές κουζίνες.

pininfarina σκαφος

Η Snaidero είναι το απόλυτο παράδειγμα ιταλικού design στις κουζίνες. Με 70 χρόνια ιστορίας, πολύχρονες έρευνες και έμφαση στη λειτουργικότητα, έχει καταφέρει να συγκεράσει τον αξεπέραστο σχεδιασμό με την απλότητα, την υψηλή ποιότητα με τις καινοτόμες λύσεις στην καθημερινότητα και το φουτουριστικό design με τις προηγμένες τεχνολογίες που κάνουν τις στιγμές στην κουζίνα μια διασκεδαστική και ξεκούραστη εμπειρία. Μέσα στο πλαίσιο της συνεχούς εξέλιξής της και της αναζήτησης νέων ιδεών, η Snaidero ήταν λογικό να αναζητήσει τους καλύτερους στο design και κάπως έτσι ξεκίνησε η συνεργασία της με τη Pininfarina το 1990.

Η σχεδιαστική ευαισθησία του Paolo Pininfarina, ο οποίος έδινε πάντοτε έμφαση στην πρακτικότητα που αποτυπώνει την τέλεια μορφή, βρήκε πεδίο έκφρασης τη φιλοσοφία της Snaidero και οδήγησε στη δημιουργία αξέχαστων κουζινών, όπως η Ola, η Viva, η Acropolis και η Venus. Η εργονομία τέθηκε στο επίκεντρο, για να εξυπηρετήσει τις εντονότερες απαιτήσεις στη λειτουργικότητα του σπιτιού και δόθηκε έμφαση σε ένα design που επικοινωνεί με το χρήστη και τον οδηγεί σε μια αξέχαστη εμπειρία.

Acropolis Pininfarina

Οι απαλές γραμμές, ο πρωταγωνιστικός ρόλος της καμπύλης, η ζωντάνια του σχεδιασμού και η προσωπική σχέση που δημιουργείται ανάμεσα στην κουζίνα και το χρήστη της έκαναν κλασικές τις κουζίνες της Snaidero που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με τον Paolo Pininfarina. Το όραμα του σχεδιασμού αυτού συνεχίζει να εμπνέει και δίνει πνοή σε ελκυστικές αλλά και απόλυτα ασφαλείς για καθημερινή χρήση κουζίνες που διαμορφώνουν τη μόδα και αφήνουν το στίγμα τους, για να τις ακολουθήσουν έπειτα όλες οι υπόλοιπες. Η κληρονομιά αυτή που ξεκίνησε το 1990 συνεχίζει αδιάλειπτα όλα αυτά τα χρόνια και έχει αγαπηθεί από το κοινό που ακόμα εντυπωσιάζεται από το σχεδιασμό της κουζίνας, ο οποίος δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει μια… Ferrari.