Οι γεννήτριες πετρελαίου είναι η ιδανική λύση για μια πληθώρα κτιρίων, από σπίτια και εξοχικά μέχρι επιχειρήσεις εστίασης και ξενοδοχειακές μονάδες, όπου η πτώση ρεύματος μπορεί να είναι συχνό φαινόμενο. Με μια γεννήτρια, όχι μόνο επιτυγχάνουμε τη μέγιστη άνεση, ακόμα και αν δεν έχουμε ρεύμα για αρκετή ώρα, αλλά ταυτόχρονα αποφεύγουμε δυσάρεστες περιπτώσεις, όπως το να χαλάσουν τα τρόφιμα στο ψυγείο ή να παύσουν να λειτουργούν μηχανήματα απαραίτητης λειτουργίας.

Οι γεννήτριες πετρελαίου έχουν μια πληθώρα χαρακτηριστικών, τα οποία πρέπει να προσέξουμε κατά την αγορά τους, ώστε να επιλέξουμε την κατάλληλη για τη χρήση που θέλουμε.

Απαιτούμενη ισχύς

Το νούμερο ένα στοιχείο, στο οποίο πρέπει να δώσουμε τη μεγαλύτερη προσοχή μας, είναι η απαιτούμενη ισχύς, για να λειτουργήσει η γεννήτρια. Το πόση είναι αυτή η ισχύς εξαρτάται από τις συσκευές, τις οποίες θέλουμε να συνδέσουμε στη γεννήτρια. Συνεπώς, θα πρέπει να προσέξετε τη μέγιστη απόδοση ισχύος της γεννήτριας, αφού πρώτα έχετε προσθέσει την ισχύ των συσκευών σας, όπως για παράδειγμα τις λάμπες, το ψυγείο, τις σόμπες κλπ. Ωστόσο, χρειάζεται μεγάλη προσοχή, επειδή πολλές συσκευές, για να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, απαιτούν μεγαλύτερη αρχική ισχύ, οπότε θα πρέπει να βρείτε την ισχύ εκκίνησής τους.

Μια λάμπα αναμμένη με σβησμένες γύρο

Θόρυβος

Όλες οι γεννήτριες πετρελαίου παράγουν συγκεκριμένα dB θορύβου, οπότε το θέμα είναι να βρούμε πόσα είναι αυτά και σε τι θόρυβο αντιστοιχούν στην καθημερινότητα. Αφού διαβάσετε στις οδηγίες τα παραγόμενα ντεσιμπέλ, καλό είναι να βεβαιωθείτε ότι αυτός ο θόρυβος επιτρέπεται στην περιοχή, στην οποία βρίσκεστε, διαβάζοντας τη σχετική νομοθεσία. Επίσης, το πόσο έντονα ακούγεται ο θόρυβος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως αν γενικά ο περιβάλλων χώρος έχει ησυχία ή κι άλλο θόρυβο.

Γυναίκα κλείνει τα αυτιά της

Κατανάλωση και τιμή

Φυσικά, ένα κριτήριο για την αγορά της γεννήτριας είναι η τιμή της, όμως αυτή δεν πρέπει ποτέ να λαμβάνεται υπόψη μόνη της, αλλά σε συνδυασμό με την κατανάλωση καυσίμου. Η κατανάλωση της γεννήτριας σε πετρέλαιο υπολογίζεται ανά ώρα λειτουργίας και επηρεάζει το κόστος λειτουργίας, το οποίο θα πρέπει να συνυπολογίσετε μαζί με το κόστος αγοράς. Ταυτόχρονα, καλό είναι να δείτε στις προδιαγραφές και το μέγεθος του ντεπόζιτου, ώστε να υπολογίσετε ποιο θα είναι το αρχικό κόστος, για να γεμίσετε τη γεννήτρια με πετρέλαιο.

Τιμές καυσίμων

Δυνατότητα μετακίνησης

Όταν μιλάμε για γεννήτριες πετρελαίου για χρήση σε σπίτια και μικρά κτίρια, προφανώς δεν πρόκειται για κάποια μόνιμη εγκατάσταση, αλλά για φορητή γεννήτρια. Σε αυτή την περίπτωση, σας προτείνουμε να δώσετε μεγάλη σημασία στη δυνατότητα εύκολης μετακίνησης της γεννήτριας, ώστε να μπορείτε να τη μεταφέρετε άνετα από χώρο σε χώρο. Σε αυτό, παίζουν ρόλο οι διαστάσεις και το βάρος της, καθώς και το αν έχει ροδάκια για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία.

Παιχνίδι βαν