Όταν χαλάει ένα πλυντήριο, αυτό μπορεί να συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία, διαρροή νερών και άλλα προβλήματα, τα οποία μπορεί να λύσει ένας τεχνικός. Τα πλυντήρια Siemens παρουσιάζουν κάποιες κοινές βλάβες, οι οποίες εμφανίζονται ως κωδικοί στην οθόνη της συσκευής. Το να γνωρίζετε τι σημαίνει ο κάθε κωδικός είναι πολύ σημαντικό, γιατί έτσι θα μπορείτε να δώσετε πολύτιμες πληροφορίες στον τεχνικό που θα αναλάβει την επισκευή του πλυντηρίου Siemens, αλλά και να ξέρετε τι δεν πρέπει να κάνετε τις πρώτες στιγμές της βλάβης. Οι ειδήμονες τεχνικοί της ServiceNowAthens.com ενημερώνουν για τι είδους σφάλματα έχουν αντιμετωπίσει περισσότερο, και συγκεκριμένα για τους κωδικούς σφάλματων στα πλυντήρια Siemens.

Σφάλμα E6, E18 ή E36

Αυτός ο κωδικός σημαίνει ότι υπάρχει πρόβλημα με την παροχέτευση του νερού. Αυτό προκαλείται συνήθως από την αντλία της αποστράγγισης. Μπορείτε να προσπαθήσετε να επιδιορθώσετε μόνοι σας τη βλάβη, καθαρίζοντας το φίλτρο της αντλίας και ελέγχοντας τον εύκαμπτο σωλήνα αποστράγγισης για τσακίσματα ή μπλοκαρίσματα. Αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, αρκεί απλώς να ισιώσετε και να ξεπλύνετε καλά τον σωλήνα.

Σφάλμα E23 ή E35

Το πλυντήριο έχει εντοπίσει νερό στη βάση του, οπότε ενδέχεται να υπάρχει διαρροή. Για να αποφύγετε μεγαλύτερη διαρροή, πρέπει να κλείσετε την παροχή και να αποσυνδέσετε το πλυντήριο από το ηλεκτρικό δίκτυο. Στη συνέχεια, θα πρέπει να καλέσετε τεχνικό. Μην προσπαθήσετε να αποκαταστήσετε μόνοι σας τη βλάβη, γιατί μπορεί να προκληθεί μεγαλύτερο πρόβλημα.

Σφάλμα E32 ή E60

Αν αυτός ο κωδικός σφάλματος αναβοσβήνει αντί για το “End” στην οθόνη, δεν υπάρχει βλάβη, αλλά το πλυντήριο διέκοψε τον κύκλο πλύσης λόγω ανισορροπίας στον κάδο. Αυτό σημαίνει ότι τα ρούχα δεν κατανέμονται ομοιόμορφα μέσα στον κάδο, κάτι που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή βλάβη στο πλυντήριο. Είναι σημαντικό να γεμίζετε τον κάδο μέχρι τα 2/3 της χωρητικότητάς του. Επίσης, όταν τα βάζετε μέσα, βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν πέσει όλα τα βαριά σε μία πλευρά και όλα τα ελαφριά σε άλλη.

Σφάλμα E10

Αυτό είναι ένα σφάλμα στο σύστημα i-DOS, δηλαδή το αυτόματο σύστημα δοσολογίας. Το πλυντήριο απενεργοποίησε άμεσα το σύστημα i-DOS. Πρόκειται για μια βλάβη που μπορεί να επιλυθεί μόνο από εξειδικευμένο τεχνικό ή από την αντιπροσωπεία του πλυντηρίου. Δεν σημαίνει πάντως ότι δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πλυντήριο, αλλά ότι θα πρέπει να ρυθμίσετε χειροκίνητα τη δόση του απορρυπαντικού.

Μητέρα και το μωρό μπροστά σε ένα πλυντήριο

Καλό είναι να επιχειρείτε οποιαδήποτε προσπάθεια επισκευής μόνο εφόσον γνωρίζετε ακριβώς τι πρέπει να κάνετε. Όποιος και αν είναι ο κωδικός, μιλήστε πρώτα με έναν τεχνικό, ο οποίος είναι εξειδικευμένος στις επισκευές πλυντηρίων Siemens. Αν δεν είστε σίγουροι για το τι συμβαίνει και πώς μπορείτε να το λύσετε, αφήστε το πλυντήριο όπως είναι, κλείστε την παροχή και τη σύνδεσή του με το ρεύμα και αναμείνατε τον τεχνικό. Αυτός είναι ο μόνος σίγουρος τρόπος να αποφύγετε περαιτέρω, πιθανώς μεγάλες ζημιές.

Δείτε αναλυτικά εδώ τους κωδικούς σφαλμάτων που μπορεί να εμφανίσει το δικό σας πλυντήριο Siemens, και πως θα μπορέσετε να ενημερώσετε καταλλήλως έναν τεχνικό.