Τα τατουάζ είναι μόδα εδώ και αρκετά χρόνια, όμως τώρα τελευταία έχει εμφανιστεί και μια καινούρια μόδα, αυτή της αφαίρεσής τους. Όσο και αν τα αγαπάμε, τα τατουάζ στο σώμα μας τα κάναμε για έναν συγκεκριμένο λόγο και πολλές φορές ο λόγος αυτός αλλάζει με τον καιρό. Ευτυχώς, τα πράγματα δεν είναι πλέον όπως παλαιότερα και τα τατουάζ μπορούν να αφαιρεθούν από το δέρμα εύκολα και ανώδυνα χωρίς να αφήσουν ουλή. Ο εξοπλισμός αισθητικής έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε η διαδικασία να ολοκληρώνεται σε λίγες συνεδρίες και το κόστος να μην είναι καθόλου απαγορευτικό. Πρόκειται για την εφαρμογή laser που κερδίζει ολοένα έδαφος σε σχέση με τη χειρουργική επέμβαση, η οποία εφαρμοζόταν πριν μερικά χρόνια και ουσιαστικά αφαιρούσε όλο το τμήμα του δέρματος που είχε το τατουάζ. Διαβάστε παρακάτω όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, αν το τατουάζ δεν είναι πλέον ένα αγαπημένο σημείο στο σώμα σας.

Πώς λειτουργεί;

Ο εξοπλισμός αισθητικής με laser δεν χρησιμοποιείται μόνο στην αφαίρεση των τατουάζ, αλλά σε κάθε περίπτωση, στην οποία το ζητούμενο είναι ο αποχρωματισμός του δέρματος. Αυτό μπορεί να συμβαίνει στις πανάδες και γενικά στις μελαχρωματικές βλάβες κάθε είδους στο πρόσωπο. Η λογική πίσω από τη λειτουργία αυτού του μηχανήματος είναι ότι η ενέργεια του laser διαλύει τα μόρια της χρωστικής ουσίας, τα οποία βρίσκονται κάτω από την πρώτη στοιβάδα του δέρματος. Οι κατεστραμμένοι κόκκοι, εφόσον πλέον δεν είναι επικολλημένοι στο δέρμα, αποβάλλονται από το σώμα ως άχρηστα υλικά.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της μεθόδου;

Το βασικότερο πρόβλημα με την αφαίρεση των τατουάζ, το οποίο αντιμετώπιζαν οι ασθενείς παλαιότερα, πριν ο ιατρικός εξοπλισμός αισθητικής εκσυγχρονιστεί και γίνει πιο στοχευμένος, ήταν η δημιουργία ουλών. Ακόμα και με τη συγκεκριμένη μέθοδο, δημιουργείται πάνω στο δέρμα πληγή, κάτι που είναι αναπόφευκτο. Όμως, η πληγή αυτή είναι σε τόσο επιφανειακό επίπεδο, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος να αφήσει σημάδι. Αν ο ασθενής είναι σχολαστικός με την περιποίηση της πληγής και την αντιβιοτική θεραπεία, ώστε να μην εισχωρήσουν μικρόβια στην περιοχή, τότε η επούλωση έρχεται άμεσα και χωρίς επιπλοκές. Σημαντικό πλεονέκτημα της μεθόδου είναι, επίσης, ότι είναι ανώδυνη, αφού ο πόνος από την εφαρμογή της είναι ελάχιστος, ενώ αν είναι λίγο πιο έντονος χρησιμοποιείται αναισθητική κρέμα.

tatouaz-podia-apoxrwmatismos

Πόσο κοστίζει η αφαίρεση τατουάζ;

Το κόστος της αφαίρεσης ενός τατουάζ με τη μέθοδο laser εξαρτάται από τη διάρκεια της διαδικασίας, δηλαδή από το πόσες συνεδρίες θα απαιτηθούν μέχρι αυτό να αφαιρεθεί ολοκληρωτικά. Για μικρά τατουάζ, χρειάζονται συνήθως 2-3 συνεδρίες, όμως για τα μεγαλύτερα τατουάζ ή για αυτά που έχουν έντονα χρώματα ή βρίσκονται σε δυσπρόσιτα σημεία του σώματος απαιτούνται πολλές παραπάνω συνεδρίες που μπορεί να φτάνουν ακόμα και τις δέκα. Κάθε συνεδρία κοστίζει 50-100€, ενώ υπάρχει και το μικρό κόστος της αγοράς των αντιβιοτικών κρεμών για τη φροντίδα της πληγής μετά από κάθε συνεδρία.