Πώς να μεταφέρετε τον εξοπλισμό γυμναστικής σε μια μετακόμιση

Smart Home

Δεν είναι λίγοι πλέον οι άνθρωποι που επιλέγουν να έχουν δικά τους όργανα γυμναστικής στο σπίτι, αντί να πηγαίνουν γυμναστήριο. Ειδικά στην εποχή του COVID-19, αυτό αποτελεί την πιο ασφαλή επιλογή, για να μην εγκαταλείψουμε την άσκηση μέσα στο σπίτι.

Ωστόσο, η μεταφορά των οργάνων γυμναστικής σε μια μετακόμιση δεν είναι κάτι εύκολο. Αν την κάνετε μόνοι σας, πρέπει να προσέξετε τα ακόλουθα.

Διάδρομος γυμναστικής

διαδρομος γυμναστικής

Οι διάδρομοι γυμναστικής είναι δύσκολο να μετακινηθούν λόγω του μεγέθους και του βάρους τους. Για να μεταφερθούν, θα πρέπει να αποσυναρμολογηθούν με βάση τις οδηγίες χρήσης τους. Τα βασικά βήματα, πάντως, είναι τα εξής:

  1. Αποσυνδέστε τον διάδρομο.
  2. Διπλώστε την πλατφόρμα προς την κεντρική κονσόλα, μέχρι να ασφαλίσει στη θέση της.
  3. Τυλίξτε ολόκληρη τη συσκευή σε χοντρό και μαλακό ύφασμα ή κουβέρτες και σταθεροποιήστε την με ταινία.
  4. Στερεώστε το διάδρομο σε ένα ασφαλές σημείο μέσα στο φορτηγό.

Ελλειπτικό

ελλειπτικο μηχανημα

Η βέλτιστη πρακτική για τη μετακίνηση ενός ελλειπτικού είναι να το αποσυναρμολογήσετε σε όλα τα κομμάτια του, ώστε να έχει σχήμα πιο εύκολο να μεταφερθεί.

Αφαιρέστε τα πεντάλ, την κονσόλα και το τιμόνι από το σώμα του οργάνου. Συσκευάστε προσεκτικά κάθε μονάδα, κρατώντας σε μια πλαστική σακούλα όλες τις βίδες και τα παξιμάδια.

Εάν επιλέξετε να μην αποσυναρμολογήσετε το ελλειπτικό κατά τη διάρκεια της μετακόμισης, τότε πρέπει να προσέξετε τα εξής:

  1. Ασφαλίστε το τιμόνι και τα πεντάλ σφιχτά, ώστε να μην κουνιούνται.
  2. Τυλίξτε το ελλειπτικό σε ύφασμα και πλαστικό περιτύλιγμα.
  3. Θα πρέπει να έχετε τουλάχιστον ένα άτομο να σας βοηθάει, για να μπορέσετε να μεταφέρετε ολόκληρο το όργανο στις σκάλες του σπιτιού.

Στατικό ποδήλατο

ποδηλατο γυμναστικής

Το ποδήλατο γυμναστικής είναι ευκολότερο να μετακινηθεί σε σύγκριση με τους διαδρόμους και τα ελλειπτικά.

Εάν το ποδήλατό σας διαθέτει ηλεκτρικά εξαρτήματα, καλό είναι να το αποσυνδέσετε και να διατηρήσετε τα καλώδια κοντά. Εάν το αναδιπλώσετε, η μεταφορά του θα είναι ακόμη πιο εύκολη.

Τυλίξτε το με ύφασμα και πλαστικό περιτύλιγμα και χρησιμοποιήστε κάποιον βοηθό, για να σας βοηθήσει στη μεταφορά του οργάνου από τη σκάλα.

Βάρη γυμναστικής

βάρη γυμναστικής

Τα βάρη γυμναστικής πρέπει να τυλιχθούν με μεμβράνη, για να μετακινηθούν με ασφάλεια. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι στο πώς θα τα σηκώσει ένας άνθρωπος, ώστε να τα μεταφέρει μέχρι το φορτηγό. Εκτός από το βάρος για τον άνθρωπο, υπάρχει και η περίπτωση η κούτα που τα περιέχει να ανοίξει και να προκληθούν τραυματισμοί.

Συνεπώς, θα πρέπει να τα μεταφέρετε από τις σκάλες ή το ασανσέρ ένα ένα μέχρι το όχημα μεταφοράς, ώστε να γίνουν όλα με ασφάλεια.

 

Όλα τα παραπάνω, απαιτούν εμπειρία, χειροδύναμα άτομα και αρκετή βοήθεια. Αν σας φαίνονται πολύ δύσκολα ή επικίνδυνα, τότε είναι καλύτερο να απευθυνθείτε στους επαγγελματίες. Με τη χρήση των κατάλληλων ανυψωτικών μηχανημάτων, παραλαμβάνουν κάθε βαρύ αντικείμενο από το μπαλκόνι και το μεταφέρουν εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια απευθείας στο φορτηγό της μετακόμισης.

Έτσι, δεν θα υπάρχει κίνδυνος τραυματισμών ή ζημιών στα όργανα γυμναστικής και όλα θα ολοκληρωθούν χωρίς κόπο. Επικοινωνήστε με την Compass Ανυψωτική για περισσότερες πληροφορίες.

Για όλων των ειδών τις μεταφορές με ασφάλεια από το έμπειρο προσωπικό μας επικοινωνήστε μαζί μας εδώ.