Οι βλάβες στα πλυντήρια ρούχων δεν είναι δυστυχώς σπάνιο φαινόμενο. Από την άλλη, δεν είναι κάθε βλάβη σοβαρή ούτε απαιτεί την επέμβαση τεχνικού. Υπάρχουν ζητήματα που δεν είναι καν βλάβες και άλλα, τα οποία μπορείτε να αντιμετωπίσετε μόνοι σας στο σπίτι. Στα πλυντήρια Siemens, παρατηρούνται κάποια συχνά θέματα, τα οποία καταλήγουν σε ραντεβού με τον τεχνικό, αν και δεν είναι πάντα απαραίτητο κάτι τέτοιο. Η επισκευή πλυντηρίου ρούχων Siemens πρέπει να γίνεται από εξειδικευμένο τεχνικό, όμως σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί και ο απλός χρήστης να δοκιμάσει κάποιες μεθόδους που μπορεί να τον σώσουν.

Το πλυντήριο κάνει θόρυβο

Το να κάνει κάποιον περίεργο θόρυβο το πλυντήριο είναι κάτι που συμβαίνει αρκετές φορές. Μπορεί κάποιο αντικείμενο, ξεχασμένο στην τσέπη του παντελονιού, να χτυπάει στον κάδο ή ακόμα και να έχει σφηνώσει στο σωλήνα άντλησης των νερών. Αν ο ήχος συνεχίσει και στην επόμενη πλύση ή αν το πλυντήριο δεν μπορεί να αντλήσει τα νερά, τότε πρέπει οπωσδήποτε να καλέσετε τον τεχνικό, γιατί μπορεί η βλάβη να είναι σοβαρή.

Τρέχει νερό από την πόρτα ή το σωλήνα του πλυντηρίουδιακόπτης πλυντηρίου

Αν κατά τη διάρκεια της πλύσης αρχίσει να τρέχει νερό έξω από το πλυντήριο, τότε τα πράγματα δυστυχώς είναι πολύ σοβαρά. Πρόκειται για μία βλάβη που απαιτεί την άμεση επέμβαση του τεχνικού, για να μη γίνει σοβαρότερη. Το μόνο που μπορείτε να κάνετε εσείς είναι να κλείσετε αμέσως την παροχή νερού και ηλεκτρικού ρεύματος, για να μην πλημμυρίσει το δάπεδο και να μη γίνει βραχυκύκλωμα.

Το πλυντήριο ξεκινάει αλλά δεν αντλεί νερόπλυντήριο ρούχων

Ένα συχνό πρόβλημα στα πλυντήρια ρούχων Siemens είναι να μην αντλεί νερό το πλυντήριο. Προσπαθεί δηλαδή να ξεκινήσει τη λειτουργία του προγράμματός του, όμως δε γίνεται τίποτα. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχει κλείσει καλά η πόρτα, οπότε σας προτείνουμε να δοκιμάσετε να την ανοίξετε και να την κλείσετε πάλι καλά. Αν εξακολουθεί να μη γίνεται τίποτα, τότε πρέπει να τσεκάρετε μήπως υπάρχει πρόβλημα με την παροχή του νερού, δηλαδή αυτή είναι κλειστή προς το πλυντήριο. Αν ούτε αυτό ευθύνεται, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχουν φράξει οι αντλίες νερού, οπότε πρέπει να απευθυνθείτε σε τεχνικό.

Μυρίζει ο κάδοςκάδος πλυντηρίου

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, αλλά πολλές από τις κλήσεις που δέχονται οι εξειδικευμένοι τεχνικοί για επισκευή πλυντηρίων ρούχων είναι επειδή μυρίζει ο κάδος. Αυτή είναι μια κλασική περίπτωση, στην οποία ο τεχνικός δεν μπορεί να προσφέρει τίποτα παραπάνω από τον απλό χρήστη. Η άσχημη μυρωδιά οφείλεται στο ότι έχουν συγκεντρωθεί μικρόβια στον κάδο, επειδή αυτός δεν είναι καθαρός. Μία φορά το μήνα, καλό είναι να βάζετε μία πλύση χωρίς καθόλου ρούχα και απορρυπαντικό. Γεμίστε το δοχείο του απορρυπαντικού με μαγειρική σόδα και λίγες σταγόνες λεμόνι και ύστερα θα εκπλαγείτε από το πόσο θα μοσχομυρίζει ο κάδος.