Αν ζείτε σε περιοχή με λίγη ηλιοφάνεια μέσα στον χρόνο, τότε το στεγνωτήριο αποτελεί μια σημαντική συσκευή στο νοικοκυριό σας. Δυστυχώς, οι βλάβες και η ανάγκη για ακριβές επισκευές στεγνωτηρίων δεν είναι κάτι σπάνιο.

Ας δούμε παρακάτω ποια είναι τα συνήθη προβλήματα που εμφανίζονται σε ένα στεγνωτήριο και τι μπορούμε να κάνουμε για αυτό.

Το στεγνωτήριο δεν ανάβει

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να βεβαιωθείτε ότι η πρίζα, στην οποία είναι συνδεδεμένο το στεγνωτήριο, λειτουργεί. Αν είναι εντάξει και παράλληλα δεν έχει πέσει κάποια ασφάλεια, τότε το πρόβλημα έγκειται στη συσκευή.

Έχει σπάσει ο διακόπτης της πόρτας

Υπάρχει ένας διακόπτης στην πόρτα που κρατά το στεγνωτήριο σε κίνηση, όταν η πόρτα του είναι κλειστή. Ο διακόπτης μπορεί να έχει σπάσει, παραμένοντας στη θέση «off». Μερικές φορές αυτό συμβαίνει όταν η πόρτα κλείνει επανειλημμένα και δυνατά αντί να κλείνει απαλά. Έτσι, από κάτι τόσο απλό, η συσκευή δεν ξεκινάει τη λειτουργία της.

στεγνωτήριο

Το στεγνωτήριο δεν θερμαίνεται

Ας υποθέσουμε ότι πηγαίνετε να βγάλετε τα ρούχα σας από το στεγνωτήριο και είναι τόσο βρεγμένα όσο όταν τα βάλατε, αν και ο κάδος περιστρέφεται κανονικά. Αυτό σημαίνει ότι το στεγνωτήριο δεν θερμαίνεται όπως πρέπει για διάφορους πιθανούς λόγους. Καταρχάς, βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει το μπροστινό μέρος του στεγνωτηρίου. Το κλειδί για την αποτελεσματική θέρμανση είναι η επαρκής ροή του αέρα. Στη συνέχεια, σιγουρευθείτε ότι έχετε τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο στεγνωτήριο για τα ρούχα που θέλετε να στεγνώσετε. Για να στεγνώσετε σωστά τα ρούχα, η επιλογή υφάσματος, χρονικής διάρκειας και θερμοκρασίας είναι κομβικής σημασίας.

Αν οι ρυθμίσεις είναι σωστές, τότε πρέπει να κάνετε τα ακόλουθα:

  • Ελέγξτε το θερμαντικό στοιχείο: Σε ένα ηλεκτρικό στεγνωτήριο, μπορεί να έχει χαλάσει το θερμαντικό στοιχείο. Το θερμαντικό στοιχείο μοιάζει με πηνίο σύρματος, οπότε μπορείτε να δείτε αν έχει σπάσει κάπου. Διαφορετικά, θα πρέπει να καλέσετε τεχνικό για την επισκευή του στεγνωτηρίου.
  • Ελέγξτε τον καυστήρα: Αν το στεγνωτήριο είναι αερίου, ρίξτε μια ματιά στον καυστήρα. Πρόκειται για ένα πηνίο που μοιάζει με μαύρο κύλινδρο που έχει καλώδια που βγαίνουν από την κορυφή του. Εάν λειτουργεί σωστά, τότε η φλόγα θα πρέπει να είναι μπλε και καθαρή. Εάν όχι, καλέστε έναν τεχνικό. Ένα πρόβλημα φυσικού αερίου δεν είναι κάτι που σας προτείνουμε να λύσετε μόνοι σας, αν δεν είστε ειδικευμένοι σε αυτό.
  • Ελέγξτε τη θερμική ασφάλεια: Η θερμική ασφάλεια κλείνει το στεγνωτήριο στην περίπτωση που αυτό υπερθερμαίνεται. Αυτή η ασφάλεια βρίσκεται συνήθως στον αγωγό εξαγωγής στο πίσω πλαίσιο του στεγνωτηρίου και είναι σε λευκό πλαστικό περίβλημα. Εάν την αντικαταστήσετε, καλό είναι να καθαρίσετε το σημείο από το χνούδι και τη σκόνη.

Δεν γυρνάει ο κάδος

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους δεν γυρνάει ο κάδος. Μπορεί να έχει σπάσει ο ιμάντας, τα εξαρτήματα να είναι φθαρμένα ή ο κινητήρας να μην δουλεύει. Πρόκειται για σοβαρές ζημιές, οι οποίες απαιτούν εξειδικευμένο τεχνικό στις επισκευές στεγνωτηρίων και πιθανότητα την αντικατάσταση των ανταλλακτικών.

στεγνωτήριο

 

Δείτε επίσης:

Επισκευές ηλεκτρικών συσκευών: Τα 5 πιο χρήσιμα tips που πρέπει να γνωρίζετε