Δεν υπάρχει πιο αγαπημένο μέρος την άνοιξη και το καλοκαίρι από τη βεράντα ή το μπαλκόνι μας. Σε αντίθεση με τον κήπο, μια βεράντα υπάρχει σε όλα τα σπίτια και καταφέρνει να συνδυάσει με εκπληκτικό τρόπο τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο.

Τα κατάλληλα έπιπλα βεράντας μπορούν να απογειώσουν τον χώρο τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά και να μας κάνουν να μην θέλουμε να φύγουμε από εκεί, απολαμβάνοντας τη δροσιά μιας καλοκαιρινής νύχτας.

Ας δούμε παρακάτω με ποια κριτήρια πρέπει να διαλέξετε έπιπλα εξωτερικού χώρου, ώστε να φτιάξετε τη βεράντα των ονείρων σας.

Απαραίτητα έπιπλα

Το πόσα έπιπλα θα πάρετε εξαρτάται φυσικά από το μέγεθος του μπαλκονιού. Ιδανικά, καλό είναι να έχετε ένα τραπέζι με καρέκλες για το φαγητό, αλλά και μερικά έπιπλα για χαλάρωση. Τέτοια μπορεί να είναι ένας μεγάλος καναπές-κρεβάτι, μερικές πολυθρόνες για αναπαυτικές ώρες κάτω από τον ήλιο ή μια αιώρα. Έτσι, θα έχετε ένα πλήρες σετ για εσάς και τους καλεσμένους σας.

Αν δεν υπάρχει πολύς χώρος στη βεράντα, σας προτείνουμε πτυσσόμενες καρέκλες που διπλώνουν, καθώς και μικρά τραπέζια για δύο άτομα που μπορούν να επεκταθούν για περισσότερα. Οι πάγκοι που μπαίνουν στις άκρες της βεράντας είναι ιδανικοί, για να φιλοξενήσετε περισσότερα άτομα για φαγητό ακόμα και σε ένα στενό μπαλκόνι.

epipla-verantas

Εύκολη μετακίνηση

Η βεράντα είναι εξωτερικός χώρος και αυτό έχει και ορισμένα μειονεκτήματα. Καλό είναι κάθε έπιπλο να μετακινείται εύκολα, έτσι ώστε να μπορείτε χωρίς μεγάλο βάρος να το μεταφέρετε σε ένα σημείο που δεν βρέχεται ή δεν το χτυπάει ο ήλιος.

Γι’ αυτό, καλό είναι να αποφύγετε τα πολύ βαριά ξύλινα έπιπλα και να προτιμήσετε έπιπλα από μπαμπού ή αλουμίνιο, τα οποία όχι μόνο είναι ελαφριά, αλλά είναι ανθεκτικά και στις καιρικές συνθήκες, όπως ο ήλιος και η υγρασία.

Αποθηκευτικοί χώροι

Κάτι που συχνά παραβλέπεται στο μπαλκόνι είναι η ανάγκη για αποθήκευση. Διάφορα αντικείμενα, όπως κεριά και είδη κηπουρικής, αλλά και τα μαξιλάρια των επίπλων καλό είναι να αποθηκεύονται, ώστε να μη φθείρονται από τις ακτίνες του ηλίου και την υγρασία.

Όταν λέμε αποθηκευτικούς χώρους, σαφώς εννοούμε μπαούλα και ντουλάπες, αλλά όχι μόνο αυτό. Τα πολυλειτουργικά έπιπλα, όπως ένας καναπές με δυνατότητα αποθήκευσης στο κάτω μέρος του, θα σας λύσουν τα χέρια.

Διακοσμητικά στοιχεία και φωτιστικά

Σίγουρα, όταν ακούτε έπιπλα βεράντας, σας έρχονται στο μυαλό οι σεζλόνγκ, οι καναπέδες και τα τραπεζάκια, όμως δεν αρκούν αυτά, για να πετύχετε τη θαλπωρή και την υψηλή αισθητική για το μπαλκόνι σας.

Καλό είναι να τα συμπληρώσετε με φωτιστικά που θα δημιουργούν την ατμόσφαιρα που θέλετε, αλλά και στιλάτα διακοσμητικά, όπως κεραμικά στοιχεία, κασπώ και πέργκολες, για να διαμορφώσετε τον χώρο σας σύμφωνα με το στυλ σας.