Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία σε ζυγαριές επαγγελματικές, οπότε το να επιλέξετε την κατάλληλη για τις ανάγκες της επιχείρησής σας δεν είναι πάντα τόσο εύκολο. Το να γνωρίζετε ποιοι είναι οι στόχοι σας από τη ζυγαριά είναι βασικό. Θέλετε υψηλή απόδοση ή άριστη ακρίβεια; Σας ενδιαφέρει η φορητότητα, η ευχρηστία ή κάποιο άλλο χαρακτηριστικό;

Οι δυνατότητες που δίνει πλέον μια επαγγελματική ζυγαριά είναι τεράστιες και μπορούν σε μεγάλο βαθμό να διευκολύνουν καθημερινές και επαναλαμβανόμενες διαδικασίες σε μια επιχείρηση.

Ας τα δούμε πιο αναλυτικά παρακάτω.

Επαγγελματική Ζυγαριά Μαγειρικής

Τι θα ζυγίζετε στη ζυγαριά;

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζετε με ακρίβεια για ποιο λόγο χρειάζεστε τη ζυγαριά. Οι επαγγελματικές ζυγαριές μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε διάφορες εφαρμογές, όπως εργαστηριακά τεστ, ποιοτικό έλεγχο, βιομηχανικές εφαρμογές, μαγειρική κλπ.

Εκτός από το είδος ζύγισης, θα πρέπει να γνωρίζετε πριν την αγορά και αν η ζυγαριά θα συνδεθεί με άλλον εξοπλισμό, τι μέρη πρέπει να έχει κλπ.

Ποιο βαθμό αναγνωσιμότητας χρειάζεστε;

Όταν λέμε αναγνωσιμότητα, εννοούμε τις υποδιαιρέσεις και συνεπώς την ακρίβεια που μπορεί να εμφανιστεί στην οθόνη της ζυγαριάς. Δεν έχουν όλες οι εφαρμογές τις ίδιες απαιτήσεις ακρίβειας. Γενικά, συστήνεται να έχετε μια ζυγαριά που έχει ένα επίπεδο ακρίβειας παραπάνω από αυτό που οπωσδήποτε χρειάζεστε.

Για παράδειγμα, αν σας ενδιαφέρει ακρίβεια στο 0,1 γραμμάριο, τότε καλό είναι η αναγνωσιμότητα να φτάνει μέχρι 0,01 γραμμάριο.

Πόση χωρητικότητα είναι απαραίτητη;

Η χωρητικότητα είναι το μέγιστο βάρος που μπορεί να ζυγίσει μια ζυγαριά. Οι αποκλίσεις είναι πολύ μεγάλες και είναι λογικό. Άλλες ανάγκες ζύγισης έχει η ζυγαριά σε μια επαγγελματική κουζίνα, όπου ζυγίζονται μερικά γραμμάρια υλικών για κάθε συνταγή, και άλλες ανάγκες υπάρχουν στις βιομηχανικές εφαρμογές.

Ηλεκτρονική Ζυγαριά Κιλών

Ποιες μονάδες μέτρησης απαιτούνται;

Κάθε ζυγαριά μπορεί να μετρήσει και να παρουσιάσει το βάρος σε διαφορετικές μονάδες μέτρησης, όπως γραμμάρια, κιλά, ουγγιές κλπ. Ορισμένες εφαρμογές απαιτούν συγκεκριμένες μονάδες ζύγισης. Για παράδειγμα, οι επιστημονικές εργαστηριακές εφαρμογές απαιτούν συνήθως γραμμάρια και χιλιοστόγραμμα, ενώ τα κοσμηματοπωλεία που μετρούν πολύτιμα μέταλλα χρησιμοποιούν ουγγιές.

Πόσο μεγάλη πρέπει να είναι η πλατφόρμα ζύγισης;

Ξανά, η εφαρμογή, στην οποία θα χρησιμοποιηθεί η ζυγαριά, καθορίζει το μέγεθος της πλατφόρμας. Επιπλέον, και το μέρος όπου θα τοποθετηθεί η ζυγαριά ασκεί επιρροή. Οι περιορισμοί χώρου ενδέχεται να απαιτούν μικρότερο μέγεθος ζυγαριάς. Παράλληλα, όταν ζυγίζονται αγαθά, δεν πρέπει αυτά να εξέχουν περισσότερο από το 1/3 έξω από την πλατφόρμα ζύγισης.

Επαγγελματική Ζυγαριά

Άλλα χαρακτηριστικά

Τέλος, υπάρχουν και κάποια πιο ειδικά χαρακτηριστικά, όπως η δυνατότητα μέτρησης πυκνότητας, η σύνδεση με USB, η αυτόματη λειτουργία της ζυγαριάς, η εσωτερική ή εξωτερική βαθμονόμηση. Ορισμένα από αυτά τα χαρακτηριστικά αφορούν και στοιχεία της κατασκευής της ζυγαριάς, όπως για παράδειγμα η δυνατότητά της να τοποθετηθεί σε εξωτερικό χώρο.

Βρείτε επαγγελματικές ζυγαριές και άλλο χρειάζεστε για τον επαγγελματικό εξοπλισμό της επιχείρησής σας, στην εταιρεία serkoararat.gr