Η ανακαίνιση καταστημάτων είναι ένας τομέας που παρουσιάζει έναν ενδιαφέροντα συνδυασμό ειδικοτήτων και πρακτικών. Μηχανικοί, διακοσμητές, σύμβουλοι πωλήσεων, όλοι έχουν λόγο σε ένα φιλόδοξο έργο, το οποίο αποδεδειγμένα μπορεί να απογειώσει τις πωλήσεις σας και να αλλάξει τον τρόπο, με τον οποίο προσελκύατε τους πελάτες σας μέχρι τώρα. Ακριβώς, λοιπόν, επειδή η ανακαίνιση καταστημάτων καταφέρνει να συγκεράσει το πρακτικό με το πιο καλλιτεχνικό κομμάτι, την αφορούν οι νέες τάσεις που καθορίζουν το design σε παγκόσμιο επίπεδο. Αν, λοιπόν, έχετε κι εσείς στα πλάνα σας μια ανακαίνιση στο μαγαζί σας και θέλετε να βρίσκεστε στην πρωτοπορία της αγοράς, τότε ρίξτε μια ματιά στις παρακάτω τάσεις που θα μας απασχολήσουν για αρκετά χρόνια στο εξής και θα κάνουν τη διαφορά ανάμεσα στους απλούς διεκπεραιωτές και τους εμπνευσμένους.

Προσβασιμότητα για όλους

προσβασιμοτητα αμεα

Όσο η κοινωνία προχωράει και θέτει ως στόχο τη διευκόλυνση όλων, τότε η προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα γίνεται το απόλυτο ζητούμενο. Το να τοποθετήσετε ράμπες, αναβατόρια και ασανσέρ, όπου αυτό είναι δυνατόν, δεν έχει βέβαια να κάνει μόνο με την κοινωνική ευθύνη σας αλλά και με καθαρά ρεαλιστικούς στόχους. Το να απευθύνεστε σε περισσότερους σας βοηθάει σίγουρα να αυξήσετε την πελατεία σας αλλά και να δημιουργήσετε μια θετική εικόνα του brand σας.

Οικολογική συνείδηση

οικολογικη συνείδηση

Επενδύστε σε οικολογικά και ανακυκλώσιμα υλικά, τα οποία όχι μόνο μαρτυρούν την οικολογική συνείδηση της εταιρείας αλλά είναι πλέον και η επιτομή του στυλ. Τα οργανικά προϊόντα, τα έπιπλα που σέβονται το περιβάλλον, το ανακυκλωμένο ξύλο και η διαρρύθμιση με τέτοιο τρόπο, ώστε να αξιοποιείται όσο το δυνατόν περισσότερο το φυσικό φως και να μη γίνεται κατασπατάληση πόρων είναι το κλειδί, για να δημιουργήσετε μια ξεχωριστή και συνειδητοποιημένη ατμόσφαιρα στο κατάστημά σας.

Έξυπνη τεχνολογία

αυτοματες πληρωμες

Μία ακόμα τάση που φυσικά τη βλέπουμε παντού είναι η επέλαση της τεχνολογίας σε κάθε τομέα δραστηριότητας. Ένα μαγαζί που ενσωματώνει την τεχνολογία και τη χρησιμοποιεί προς όφελος των πελατών του είναι σίγουρα μια επιχείρηση που θα κεντρίσει το ενδιαφέρον. Παραδείγματα της χρήσης της τεχνολογίας σε καταστήματα λιανικής πώλησης είναι η δυνατότητα σκαναρίσματος των ετικετών των προϊόντων, για να μάθουν οι πελάτες περισσότερες πληροφορίες για αυτά, ή η αυτόματη πληρωμή. Μπορείτε, επίσης, να συνδέσετε το e-shop σας με το φυσικό κατάστημα και να γίνονται προτάσεις στον πελάτη για περαιτέρω αγορές ανάλογα με τις προτιμήσεις του.

Minimal design

minimal design

Η πιο εύκολα υλοποιήσιμη τάση είναι φυσικά αυτή που προστάζει για λιτό και απλό design στη διακόσμηση. Φυσικά, κάτι τέτοιο δεν περιορίζεται απλώς στην επιλογή της επίπλωσης και των διακοσμητικών στοιχείων, αλλά ενσωματώνει ένα πιο πολύπλοκο ζητούμενο, το οποίο σχετίζεται με την εμπειρία όσων εισέρχονται στο κατάστημα, τον ελεύθερο χώρο και την αποδοτική παρουσίαση των προϊόντων, ώστε να γίνονται άμεσα αντιληπτά και να προσελκύουν την προσοχή των πελατών.